Треньорът на Берое Петър Колев похвали играчите си след победата с 1:0 срещу Черно море и класирането за 1/4-финалите в турнира за Купата на България и заяви, че в тима му има 20 равностойни футболисти.

„Радваме се много за тази победа. Искам да благодаря на играчите и трябва да поздравим противника. Стратегически мач. Искахме да създадем положения. Знаехме, че при системата на игра, на която заложихме, противникът ще има по-добър контрол. Успяхме с хората, които са в атака успешно да противодействаме на контраатака. Когато играеш в сгъстен цикъл, трябва да имаш стратегия за това, което ти предстои. Кои играчи кога да използваш. Отборът на противника видяхте какви травми получи. От тази гледна точка се радвам, че това, което бяхме планували се случи. Беше трудно. През първото полувреме нямахме добър контрол, но след това с корекциите и смените направихме достатъчно шансове да отбележим гол. Благодаря на играчите за мъжката игра“, коментира Колев след мача.

„Да разполагаш с такива играчи на пейката, е страхотно. Имаме повече от 20 равностойни играчи, които са в реална конкуренция. Който покаже по-добра форма, започва мача. В период сме на три мача в една седмица и трябва повече хора да вземат участие. Ние имаме за цел и желание да продължим колкото се може по-напред за Купата. Отделно от това трябва да излезем с чест от тежките три мача. Два минаха. С ЦСКА извлякохме добри дивиденти. Предстои ни и мач в Разград, който ще е изключително труден. За да се поздравим с някакъв успех, трябва да сме изключително дисциплинирани. Ясно е, че Лудогорец е водещият отбор. Ще бъде изключително трудно. Искам да видя самочувствие и тактическа дисциплина от моите играчи. Каквото и да си пожелая от жребия, зная, че може и да не се случи. Единствено желая да домакинстваме и да дойдат хора и да ни подкрепят“, добави наставникът на тима от Стара Загора.