Лудогорец ще играе срещу румънския Стяуа в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. УЕФА обяви точните дати и часовете на двата сблъсъка. Първият мач е на 19 август в Букурещ от 21:45 часа. Реваншът е на 27 август на Националния стадион „Васил Левски“.

Задава се изключително сгъстен цикъл от мачове за Лудогорец. Точно 18 дни могат да изстрелят клуба в друга орбита за родната действителност. От 13 август до 31-и шампионите ще изиграят 6 мача, т.е. среща през три дни. На 13-и е финалът за суперкупата с “Ботев” (Пловдив), следва мач с ЦСКА в “А” група и първият мач срещу Стяуа в Букурещ. После идва гостуване на Локо (София), реванш със Стяуа и накрая отборът затваря цикъла с домакинство срещу Берое.

Вече се прокраднаха първи информации, че някои от мачовете ще бъдат “жертвани” в името на голямата цел – влизане в групите на Шампионската лига. Най-вероятно първият подобен двубой ще е за Суперкупата с “Ботев”, в който участие може да вземат тези, които играят по-рядко за Лудогорец. След това обаче дербито с ЦСКА е точно преди първия мач със Стяуа, но едва ли ще бъде пожертван, тъй като в “А” група Лудогорец тръгна със загуба, равен и победа.

13 август (сряда), Суперкупа
Лудогорец – “Ботев” (Пловдив)

16 август (събота), “А” група
Лудогорец – ЦСКА

19 август (вторник), Шампионска лига
Стяуа – Лудогорец

23/24 август (събота/неделя), “А” група
Локомотив (София) – Лудогорец

27 август, Шампионска лига, реванш
Лудогорец – Стяуа

30/31 август, “А” група
Лудогорец - Берое