Адвокат Георги Владов, който е част от екипа на кандидата за шеф на БФС Димитър Бербатов, коментира предстоящия конгрес на БФС и съзря пречки пред дейността на бъдещия президент.

„Въпреки няколкото изказвания, които казват, че новият президент трябва да довърши мандата на Борислав Михайлов, уставът казва, че Конгресът избира ново ръководство за 4 години. По тази причина заложният дневен ред поставя сериозни пречки пред дейността на бъдещия президент“, коментира Владов.

„В нея доста постно е казано за "оставки" и т.н. В най-лошия сценарий може да има отказ за вписвания за нови хора. За да избегнем това трябва да се промени днешния ред. Има още време за това“, добави той.

„Смятам, че сегашните управляващи има възможност да променят нещата и да не минират. Трябва да включат точка за предсрочно прекратяване на мандата. Призивът ми към Изпълнителния комитет е да дадат възможност на клубовете да решат бъдещето. А ние сме подготвили промени в Устава, за да могат такива сценарии да бъдат предварително разписани“, каза още адвокат Владов.