Младежкият национален отбор на България продължава да излиза с чест от неравните битки, които води на терена срещу изключително силни противници, съдийски тесли и мракобесната политика на голяма част от водещите ни клубове да не залагат на собствените си момчета.

200 лв Начален Бонус Спорт!

Александър Димитров и възпитаниците му бяха на крачка от подвиг срещу скъпоструващия отбор на Швейцария, но бяха посечени от рефера Густаво Кореа, който допусна скандален гол от засада на Фабиан Рейдер. Тъй като стадионът в Лугано не разполага със системата за проверка за видеонаблюдение ВАР, попадение бе признато, а националите ни грубо ощетени. Авторитетното издание "Blick" прояви висок морал като посочи, че голът в българската врата е паднал след съдийска неточност.

Независимо от реферската гавра, тимът на Александър Димитров игра смело и достойно на швейцарска земя. Селекционерът не може да разчита на извиканите от Ясен Петров петима ключови състезатели - Светослав Вуцов, Филип Кръстев, Доминик Янков, Мартин Минчев и Виктор Попов, както и на наказания талант Илия Груев. За разлика от него треньорът на домакините разполагаше с най-добрите си състезатели.

Да играеш с момчета, които играят броени минути в клубните си отбори, други не попадат в групата, а трети са дебютанти и да си равностоен на поне пет пъти по-скъп отбор, е достойно за уважение. Младите ни национали, мотивирани отлично от Димитров, играха на върха на възможностите си и показаха, че са осмислили какво означава да се раздадеш за своята родина.

* Три пъти режат България по зверски начин!

Вдъхновението показаха водените от капитана Владимир Николов - Дамян Христов, Йоан Стоянов, Патрик-Габриел Галчев, Марин Петков, Вальо Антов, Крис Добрев, Василев, Чернев, Петров, Бауренски, заслужава овации и респект.

Затова е необходимо в БФС да обърнат много по-голямо внимание на младежкия национален отбор, защото той ще се окаже и ключов след години за представителния тим.

Добре е ръководните фактори и клубните президенти да подпомогнат в много по-висока степен младите ни лъвчета, които сами се борят със съдийските гаври срещу тях в голяма част от мачовете, в които влизат обезкървени заради липсата на най-класните си футболисти.

Младежкият отбор не бива да се подценява и да остава на заден план, а да му се окаже необходимата подкрепа, за да може не само да радва българската публика, но и да продължава да зарежда първата ни гарнитура с качествени играчи.

Само по този начин ще бъдат поставени основите на силен и непобедим тим!
Пламен СЛАВОВ