Селекционерът на юношеския национален отбор на България до 19 г. Александър Димитров заминава за Виго, където ще наблюдава битката в група 5 от Елитните квалификации. В този поток освен домакинът Испания са още Германия, Дания и Литва.

"Буквално преди броени минути решихме, че е добре да се направи разузнаване на тази група, защото от нея ще излезе фаворит за финалите на Евро 2014 в Унгария. Между 7 и 10 юни ще наблюдавам и Елитната квалификация в Румъния, където са още Австрия, Норвегия и Русия, а ще изпратим човек да събере информация от първа ръка за отборите на Белгия, Португалия, Гърция и Уелс", обясни Сашо Димитров.

Както е известно, нашите таланти се класираха на Европейското след страхотно представяне в Елитните квалификациите, на който България беше домакин. "Трикольорите" надвиха с 2:1 Швеция, с 2:0 Чехия и направиха 1:1 с Италия.

Седемте най-добри страни в тази възрастова група на континента заедно с домакина ще си оспорват европейската купа между 19 и 31 юли тази година. Полуфиналистите от Евро 2014 заедно с класиралите се на трето място в двете групи на финалите ще получат и виза за световното първенство на ФИФА до 20 г. в Нова Зеландия догодина.