Треньорът на ЦСКА Александър Томаш призна, че е имал разговори с клуба още докато беше начело на Локомотив (Пловдив). 46-годишният специалист разкри, че с победата на Спартак (Варна) с 3:0 над „армейците“ е натрил носовете на някои хора.

„Ще бъда честен с вас, още бяхме треньори на Локомотив (Пловдив) и имах неофициален разговор с г-н Филип Филипов. Чаках до последно, но не мога да кажа какво се случи. 4 или 5 разговора съм имал за ЦСКА в кариерата ми като треньор. Няма точен момент да поемеше отбора. Или ти стиска, или не. Това, че говоря сега, е благодарение на тези хора до мен, най-вече Константин Мирчев и Тодор Кючуков, но голяма роля има и Христо Колев. Говорили сме си и се стиковахме добре. Трябваше ни човек, който да ни дава друга гледна точка и да ни разпалва. Смятам, че сме готови. Гаранция за резултати не можем да дадем“, заяви Томаш.

„Мирчев постоянно ме ръчка за младите, за юношите. Може би е единственият човек, който знае имената на всички деца в школата. ЦСКА обаче е клуб, в който нищо не ти е гарантирано. Аз съм тръгнал от юношите и съм се преборил да стигна до първия състав. Нямах големи качества, но компенсирах със сърце и желание. Дали е юноша, дали е чужденец, дали е Бусато, дали е Дюлгеров, няма значение. Не сме тук да налагаме юношите или определен чужденец. Тук сме за резултати. За мен ЦСКА трябва да атакува, да е офанзивен и да пресира“, заяви треньорът на ЦСКА.

„Във всеки един мач съм се подготвял персонално. Няма да крия, натрих носовете на някои хора с победата на Спартак (Варна) с 3:0 над ЦСКА. Много се подготвях. Ние взехме мача тактически. Няма реваншизъм. Няма да крия, че това, което видях в първия мач на ЦСКА срещу Лудогорец, беше невероятно. Не помня български отбор да пресира така, но във втория мач видях проблеми.“

„Във всеки един мач ЦСКА излиза за победа. Как и по какъв начин, няма значение. Тук вече е нашата работа. Трябва да намерим баланса. Тук нямаме комфорта да минаваме през проблеми. Тук първото нещо е резултатът, но той е следствие, не е фактор. Работата е фактор, обемът от работата, който аз и екипът ще извършим. Ако трябва ще стоим в домовете на футболистите, за да може те да осмислят това, което искаме. Ще има лъкатушене в стила и начина на игра. Не може едно дете да се роди и след два дни да започне да бяга, трябва първо да се научи да лази, а след това да върви. Във всеки мач ЦСКА ще излиза за победа и се надявам, че ще успее“, завърши Александър Томаш.

efbet Лига - сезон 2024/2025