Треньорът на ЦСКА Александър Томаш беше категоричен, че няма да спи, докато не превърне „армейците“ в страшилище за българските отбори. Той призна, че новите попълнения не са на 100% готови за игра и за всеки от тях има нужда от адаптация. 46-годишният специалист отсече, че за него са най-важни резултатите и няма да се заиграва с публиката, за да трупа дивиденти.

"В ЦСКА трябват войници. Това искам да им предам. Всеки си върши отделните задачите. Няма време в ЦСКА - нито за треньор, нито за футболист. Там си, за да си вършиш работата. Формулата е проста в ЦСКА. Попитах футболистите дали знаят колко средно е престоят на един треньор в ЦСКА. Между шест и десет месеца. Наясно съм с всичко това и не се притеснявам. Предпочитам да опитам да се проваля, отколкото след 20 години да се чудя на някоя пейка защо н е опитах. Ако трябва няма да спим, ще живеем на Панчарево, докато направим ЦСКА страшилище за българските отбори и тим, който всяка година да играе в Европа", категоричен е Александър Томаш.

„Много информация излиза от отбора, което не ми харесва. Разбера ли, че футболист е говорил с медиите без аз да знам, той ще бъде глобен. Не деля на млади, стари, българи и чужденци. Всеки един ден ще подаваме реална информация. Ако не излезе официално от клуба или от мен, считайте всяка друга информация като СМС от космоса“, заяви треньорът на ЦСКА.

"Всички шестима футболисти, които привлякохме, не са на 100%. Това е нормално. Всеки един от новите е привлечен с оценката на целия екип. Футболистите ги предлага Филип Филипов, стигат до екипа ми, а след това последната дума е моята. Кой футболист съм искал, ще си остане в клуба. В годините, в които съм треньор, почти е нямало играч, който преди да привлечем, аз да не говоря с него. Така беше и сега. С Лиъм Купър имам 5-6 разговора с камера, да се виждаме. Много хора помогнаха да убедим Лиъм да приеме това предизвикателство. Трудно решение, защото през цялата си кариера е бил на едно място. Обяснил съм му всичко, което искам и как го искам. Като го видях на живо, веднага му вдигнах фланелката. Смело мога да кажа, че е подготвен физически. Има разлика в адаптация, игрови стил, нова държава. Нормално е да му трябва време за адаптация. Ние трябва да направим всичко възможно, за да помогнем на всеки за по-бърза адаптация. При някои ще бъде по-бърза, при някои ще бъде по-бавна. При мен лично няма адаптация. Аз, когато се разбрах с ЦСКА, бях готов за ЦСКА“, допълни наставникът на „армейците“

"Аз много добре знам какво представлява публиката на ЦСКА. Знам, че е претенциозна. Това е единственото нещо, което е останало в историята на ЦСКА - публиката. Всичко друго се претопи. Единственото нещо, което мен ще ме остави в този клуб, е резултатът. Не си мислете, че ще се заигравам с публиката, за да трупам дивиденти", призна Томаш.

efbet Лига - сезон 2024/2025