Новото попълнение на ЦСКА Антонио Томас даде първата си пресконференция, след като подписа договор с отбора. Испанецът, за чието идване БЛИЦ писа първи, беше представен от изпълнителния директор Венцислав Живков. 27-годишният халф заяви, че знае малко за страната ни, но беше запознат с факта, че ЦСКА има 31 титли.

“Не се чувствах добре в последния ми отбор. Имах лични проблеми. Отидох в Сарагоса контузен, след това не успях да се приспособя. Приятелката ми също не беше доволна от престоя ми там. ЦСКА ми дава възможност да спечеля титла и да играя в Европа, което ми хареса. Това е интересно предизвикателство за мен”, бяха първите думи на Томас.

Запитан дали знае нещо за новия си отбор и страната ни, той добави: “ЦСКА е един от най-големите клубове в България. Наясно съм, че отборът има 31 шампионски титли, но не съм чувал много повече за България. Разбира се, зная кои са Бербатов, Стоичков и Любо Пенев, както Мартин Петров, който играеше в Атлетико (Мадрид)”.

Футболистът уточни, че е напълно възстановен от травмата, която го е измъчвала през есента. “В добра физическа форма съм и съм готов да играя. Нямам здравословни проблеми и минах медицинските прегледи. Мога да играя не само като дефанзивен халф, а и в по-офанзивни позиции. В някои мачове съм действал зад нападателя”, допълни Томас.

"Разбрах, че Карлос Диого е бил тук, но не го познавам. Не знам какви са причините, за да не остане в ЦСКА", завърши испанецът.
СТЕФАН РАЛЧЕВ, БЛИЦ