Собственикът на “Левски” Тодор Батков съобщи официално раздялата с Ясен Петров. Това стана след победата над Монтана с 3:0 в мач от последния 30-и кръг на “А” група.

“Мога да обявя официално, разбрахме се с Ясен, не се възползваме от опциите да му продължим договора. Желая му успех, той е добър специалист, има място във всеки един отбор. Новият старши треньор и главен мениджър и както искате го наричайте се казва Георги Иванов. Помощници ще му бъдат Тони Здравков и Бисер Хаздай. Ще му бъде трудно, но в края на краищата му имам пълно доверие, както до сега. Той показва характер, израстна много. В екип с помощниците мисля, че Гонзо ще се справи добре като старши треньор. Аз реших да уволня Ясен, тъй като при Георги имаше конфликт на интереси (б.р. – смее се). Явно много бързо му натежа короната, да бъдеш треньор на “Левски” е най-ветровитото място за работа в България. Аз нито правя селекцията, нито редя състава, нито давам инструкции кой да седи на скамейката и да определя тактиката”, заяви Тодор Батков.

“Нямам основание да не съм доволен от сезона, няма от какво да се срамувам. Нечестно беше първенството, “Левски” е моралният шампион. Изиграхме 45 мача, в които постигнахме 31 победи, 7 равни и 7 загуби, две от които нелепи, с безобразна игра - от Локо (Пловдив) и ЦСКА. Ние не купувахме мачовете си, не ни подпираха съдиите. Затова не успяхме да станем първи. Показахме с игра и сърце, че заслужавахме титлата. 72 точки не са никак малко, но просто ни е нечестно първенството”, допълни адвокатът./БЛИЦ