Тодор Батков избяга от въпрос, ще се вслуша ли в съветите на феновете да напусне "Левски". Такъв му бе зададен по време на пресконференцията, която се провежда на "Герена".

"Аз война не съм водил с никого. Не вярвам някой разумен човек с глава на раменете си да мисли, че е водил война с мен. Това, което обявих, го правя с широко отворени обятия и мисля, че това е правилно. Обръщам се към всички наши привърженици, включително и към по-младите с молба да проявят по-голяма обективност. Голяма част от нещата, които се говорят и пишат за мен и по форуми, и плакати тук и там, са просто неверни. Някои ви подвежда. Големият замисъл на този заговор е да ме извади от нерви и да хвърля всичко и да не се виждаме повече. Това е нещото, което мога да направя най-лесно", каза Батков.

На въпрос, откъде идва този заговор, Батков обяви: "Не знам, ако знаех, щях да отида да се разбера с него."

"Ситуацията продължава да е тежка, имаме сериозни финансови затруднения. Изоставаме с близо месец със заплатите на първия отбор. Изоставаме с близо два месеца със заплатите на персонала, полагаме кански усилия да влезем в ритъм и се надяваме да го наравим. Виси задължение към клубове и футболисти, с които сме разтрогнали. Това са показатели, които се следят от комисията по лицензиране. Нещата продължават да са напрегнати, продължава да стои въпросът с генералния спонсор. Мисля, че ръка за ръка като че ли шансовете да оцелеем през бурята и да върнем "Левски" там, където му е мястото дори и спортно-технически се увеличават", заяви Батков.

На въпрос, може ли да обещае лиценз, Батков каза: "Не мога да си представя "Левски" да не вземе лиценз."
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ