Тодор Батков обяви, че е готов да продаде "Левски", но иска да знае кой ще го купи. Адвокатът даде дълга пресконференция на стадион "Георги Аспарухов".

""Парите за финансирането на "Левски" са идвали от Кипър, Австрия и ако трябва да сме точни - от Кабо Верде. "Левски" не може повече да зависи от мен. Виждате в какво време живеем. Готов съм да го продам, но искам да знам кой ще го купи. Искам да знам дали ще има сърце и душа, колкото и да звучи парадно. Продавал съм имущества, които съм спечелил честно, държал съм хора без пари, за да пълня дупки в "Левски" и сега да ги апортирам, т.е. да се откажа доброволно", обяви Батков.

На въпрос, защо е позволил клубът да стане заложник на чакане за голям спонсор, имайки предвид "Газпром", Батков заяви: "Да, съжалявам за това, но нали знаете, надеждата умира последна. Не мисля, че Цървена звезда е повече от "Левски".

На въпрос, има ли политически кръг от хора около клуба, адвокатът заяви: "Аз не отричам, че съм познавал всички премиери на България от 10 ноември насам. Поради основната дейност, която осъществявам, сравнително известен адвокат, издател на влиятелен ежедневник. Коментирал съм темата "Левски" с всички министър-председатели. Реално съм получавал разбиране и относително съдействие...човекът, който се ангажира да помогне за каузата "Левски" е Бойко Борисов. И той инициира разговор с въпросния спонсор (б.р. - има предвид "Газпром"). Да, имаше определена подготовка по мои канали предварително, но темата той я повдигна. Впоследствие бяхме поканени на най-високо ниво на среща в централата на тази фирма."

На въпрос, Делян Пеевски има ли нещо общо с "Левски", Батков каза: "Също го познавам, ако трябва да се изповядваме, да вляза в килийката. Познавам го, след като стана лидер на младежкото НДСВ. В момента моят вестник се разпространява чрез неговите дистрибутори. Да, комуникирам с него."