"Левски" постави начало на реконструкцията на стадион "Георги Аспарухов". От днес започва изграждането на разрушения през февруари сектор "А". Той трябва да бъде готов на 1 май догодина. Всички шефове на "Левски" се събраха за поставянето на капсула и водосвет за успех в начинанието. Тодор Батков, Иво Тонев, Наско Сираков, Константин Баждеков и Христо Йовов представяха ръководството на клуба. Николай Митов и част от футболистите също присъстваха на първото изливане на бетон на сектор "А".

"Ще бъде поставена капсула на времето, в която има писмо от феновете на "Левски", от името на футболния клуб, медали от шампионска титла на отбора, шалче и знаме", каза пресаташето на "сините" преди началото на церемонията.

"Немислимото е на път да се случи. В едно от най-тежките времена на България, време на криза, политически неразбории, протести, най-популярният клуб започва да изгражда поетапно новия си стадион. Днес формално приключихме процедурата и влезе в сила разрешението за строеж, което ни дава право съвършено законно да започнем изграждането на първия етап от реконструкцията. Днес подписахме и договор за изпълнение с една от най-известните и добри фирми. За изминалите 5 месеца бяха направени много неща и бяха похарчени близо 1 милион лева, едно от тях беше разрушаването, което беше за наша сметка. Това разрушаване беше наложително, защото съоръжението започна да става застрашително", заяви Тодор Батков.

"От гледна точка на закона сме перфектни. Днес започваме изграждането на сектор "А" и по договор на 1 май трябва да имаме готово съоръжение, годно за експлоатация, което означава да се провеждат масови мероприятия, да има публика, надявам се да открием музей за стогодишнината. През втория етап, но не по-късно от края на август, трябва да бъдат завършени допълнителните луксозни моменти - вип ложа, кафе, фенски магазин и т.н. Ако имаме финансова възможност, веднага ще пристъпим към ремонт на сектор "В" и сектор "Б". Имаше много невярващи, които се опитваха да ни иронизират, но както виждате, каквото сме казали досега, се изпълнява, изпълнява се в срок. И се прави без никаква финансова помощ от държавата, подчертавам. Говорим за грандиозно съоръжение, не правим първа копка, а направо наливаме бетон", допълни адвокатът.

Untitled1.jpg

nas04.jpg

poap.jpg

КАПСУЛАТА
kap.jpg

nasss.jpg

bat.jpg