Наско Сираков запази спокойствие след равенството 0:0 на "Левски" срещу Иртиш (Казахстан) в първи мач от Първия квалификационен кръг на Лига Европа. Реваншът в Павлодар е на 11 юли.

"При всички положения като не печелиш на собствен терен, не може да сме доволни. Сега вече мачът е свършил така че момчетата трябва да се възстановяват и да мислят за следващия мач. Има доста какво да се желае, не е това играта, която искам да виждам. С тази игра обаче можехме да спечелим, нямахме шанс. Мисля, че Иртиш не ни затрудни по никакъв начин, в последните 20 минути сами се затруднихме. Дадохме им да си помислят, че могат да постигнат успех. Като желание, тичане и борба, съм доволен от футболистите. Мисля, че в игрови план има много да се работи и да се подобрява", заяви Наско Сираков.

"Ако искаме да продължим, трябва да вкараме гол на реванша. По-хубаво да не тръгваме, ако ни притеснява пътуването. Въобще не трябва да мислим за пътуването, а единствено за мача. Не е чак толкова тежко това пътуване, а и ще има достатъчно време да се възстановят, просто трябва да играят по-добре. Мисля, че всичко зависи от нас. Имаме по-качествени футболисти, трябва просто да го покажат на терена", добави "синята" легенда.

"За мотивация и тези неща в съблекалнята не трябва да се говори. Това са професионални футболисти, които печелят пари от футбола и трябва да са максимално концентрирани и мотивирани във всеки мач. Треньорите трябва да проведат една нормална, спокойна подготовка. Да видим къде сме сбъркали, да подобрим на някои места нещата и да отидем и да изиграем мача", каза още Наско. На въпрос, сигурен ли е, че "Левски" ще продължи в следващия кръг, шефът отговори: "Няма да се кача в самолета, ако не съм уверен, че ще продължим."/БЛИЦ