Оттеглилият се от "Левски" Тодор Батков посочи тримата, на които прехвърля акциите си. Те са над 28 милиона. Батков поясни, че им ги връща безвъзмездно.

Промените в ръководството на клуба ще бъде гласувани на Общо събрание, което трябва да се проведе в следващите няколко месеца. На него ще бъде приета депозираната от Батков оставка. Тримата главни акционери стават Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов.

"Имам удоволствието да обявя, че прехвърлих моите над 28 милиона акции или над 98% на трите лица - Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Безвъзмездно им ги прехвърлям", обяви Батков.

"Иво Тонев има достатъчно опит, доказа за изминалите години, че е човек на делото. Пое колосалния риск да стартира строителството на сектора, без това да беше абсолютно необходимо и сме на финала благодарение на неговите усилия. И това се случва без нито стотинка помощ от държавата. За да реализираме изграждането на Сектор "А" областният управител да ни отстъпи за 23 години правото да го ползваме, платихме за това 500 хиляди лева", обясни вече бившият бос на "Левски".

"Александър Ангелов започна като колега в моята адвокатска къща през 1998 година. През годините е бил плътно до мен във всички важни казуси, които сме решавали за "Левски". Изграден юрист, достоен, честен човек. Помогна в последните години и за осигуряване на допълнително финансиране. От 10 години е в Надзорния съвет, всички го познават", каза Батков за адвокат Александър Ангелов.
 
"Николай Иванов е собственик на групата фирми "Юпитер", на 47 години, пловдивчанин, живее в Пловдив. Бял човек, с образование. Почитател на спорта и на "Левски", разбира се. Той е Председател на Асоциацията за безопасност на движението и член на Строителната камара", каза Батков за бизнесмена Николай Иванов.
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ