Обявилият оттеглянето си от "Левски" Тодор Батков резюмира 17-годишния си престой на "Герена" и изтъкна трите си големи грешки за този период, в който ръководеше "сините". Адвокатът каза, че е инвестирал около 45 милиона лева лични средства в клуба.

"Изживях най-щастливите мигове от живота си, които мога да сравня само с раждането на децата ми. Дадох всичко, което имах - между 44 и 45 милиона лева с ясната мисъл, че Бог ми е помогнал и аз трябваше да дам на любимия клуб. В последните няколко години при мен нещата се влошиха, бизнесът ми не върви. Нямах потенциала да продължавам да финансирам клуба, както в миналото, това беше и сред причините да се влошат резултатите. В природата няма нищо вечно, освен "Левски", заяви Батков в емоционалното си изказване, в което се просълзи.

"Сигурно съм направил много грешки, може би най-голямата от тях беше, че когато се оттегли Чорни трябваше да разпределя отговорността, а не да се нагърбвам сам. Тогава част от хората просто се страхуваха. Това е първата ми грешка - за тези години се запази порочният модел 90-100% от акциите да са в ръцете на един човек и да взима тежки решения. Втората грешка е може би, че във вихъра на ежедневието не въведохме колективното начало в управлението на клуба. Но от януари насам вече виждаме, че това го има. Третата грешка е, че след 2005 година изпуснахме духа от бутилката, харчехме толкова, колкото ни налагаха спортните хора, отколкото аз можех да си позволя, за да попълним бюджета. Така се стигна до фрапантната ситуация от последната кампания, когато ние в началото на 2015 година само за да изпълним условията за лиценза, трябваше да покрием 1,8 милиона лева. Тук е моментът да се поклоня на тези 1091 левскари, които се включиха в кампанията "Левски е твой" и генерираха 495 хиляди лева. Те бяха жизненоважни за нас", добави Батков.
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ