Собственикът на Левски Тодор Батков посети отбора преди дербито с ЦСКА, което е в неделя. Адвокатът пристигна на “Герена” преди тренировката тази вечер и проведе разговор с футболистите, спортния директор Георги Иванов и треньора Ясен Петров.

Батков заяви, че ще присъства на двубоя на Националния стадион “Васил Левски”.

“Доволен съм, че в отбора има много добро настроение, нещо което не виждахме през миналата година още след мачовете с Дебрецен. В неделя излизаме за победа и в никакъв случай няма да има подценяване. Не е добре, че срещата е в първия кръг, но може да се окаже и добре. На вечния враг едва ли ще му помогне, че ние играхме срещу истински отбор и имахме два дни почивка по-малко. Убеден съм, че ще се поздравим с победа в неделя. Трябва да изиграем умно мача в четвъртък с Калмар и задължително да го спечелим”, заяви Батков.

Босът на Левски за пореден път нападна колегите си от ЦСКА заради “Казанската афера”, която се разигра миналата есен на “Герена”. Тогава четирима футболисти на “сините” пътуваха до Казан, за да бъдат продадени на Рубин и то преди дербито с “червените”, но се оказа, че всичко е било добре скалъпена история.

“Каквото повикало, това и намерило. Аз какво да направя?! Същото ще бъде и през пролетта. Аз с тях не съм имал разговор, защото те стоят зад „Казанската афера”, което е позор. Прокуратурата обаче не се занимава с това. Висш служител от ГДБОП отнесе наказание”, допълни шефът на Левски, коментирайки високите цени на билетите за феновете на “сините” за предстоящото дерби.

Батков призова феновете на Левски да напълнят стадиона за реванша с шведския Калмар. “Призовавам всички левскари да дойдат на стадиона. Нека сложим на страна, кой на кого е симпатичен, всички обичаме Левски. Това важи, както за привържениците ни от София, така и за тези от провинцията. Шведите ни бият, където и както хванат националния ни отбор с по 4-5 на нула, дано поне отборът на народа да накаже техния шампион от преди един сезон”, завърши босът на клуба./БЛИЦ