Тодор Батков няма да спечели, а ще загуби, ако „Левски” вдигне Купата на България през май. Именно във втория по значимост турнир са насочили силите си левскарите. Батков обаче тайно се надява това да не се случи, защото ще трябва да се бръкне с много сериозна сума пари за играчите.

В договорите на новите, а и на някои от старите футболисти има клаузи, при които ще получат големи бонуси за трофей, съобщава „7 дни спорт”. Много фенове на тима, а и на футбола като цяло се чудеха защо новите на "Герена" говорят само за титли и купи. Пред тях стои сериозната задача да спечелят мачовете до края, с което да си приберат и бонусите към договорите.

Най-големи са премиите на Рафаел Бастос и Валери Божинов. Двамата ще получават заплата, а бонуси при гол и брой минути на терена. Докато кариоката ще взима парите си в края на месеца, Божинов е избрал друга схема, с която да помогне на отбора. Бившият нападател на Ювентус и Ман Сити се е съгласил да получава само 70% от заплатата си, а другите 30% да му ги дадат, при условие че Левски спечели трофей. Точно такава е процедурата и с премиите му за гол.

След груби сметки излиза, че Тодор Батков може да спести около 250 000 лева, ако „Левски” остане с празна торба през май.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ