Треньорът на "Левски" Георги Иванов е оптимист преди домакинството на Лудогорец и се надява футболистите му да спечелят трите точки. Дербито на 22-ия кръг в "А" група е утре от 19:30 часа на "Герена". На пресконференцията преди двубоя Гонзо каза, че "сините" имат предимство заради феновете, които се очаква мощно да ги подкрепят във важния мач.

"Мачът с Лудогорец решава дали оставаме в борбата за титлата", заяви Георги Иванов.

Преди сблъсъка Лудогорец и "Левски" имат еднакъв точков актив (по 45), а пред тях са ЦСКА и Черноморец.

"Феновете са най-голямото ни предимство в двубоя. Няма как да излезем на терена без да вярваме, че ще спечелим", каза Гонзо.

"Срещу Миньор изиграхме много слаб мач. Не ми е минавало през главата, че футболистите са играли симулативно. Николай Костов също не е казал подобно нещо", допълни наставникът на "сините".

"Оптимизмът ми идва от представянето ни през второто полувреме на мача с Литекс. В първите 20-ина минути играчите бяха малко стреснати, защото феновете не бяха на трибуните. Не мога да се сърдя на никого за пропуските. Нормално е да има умора. В последните 20 дни изиграхме доста мачове. Вярно е, че не се представяме добре от началото на пролетния полусезон, но най-важното е да вдъхнем отново увереност на играчите. Никога не съм казвал на футболистите да ритат тези на Литекс, питайте Стоичков, откъде е прочел това. Не знам нищо за намеренията на запалянковците след мача с Литекс. Те ни мотивираха да играем добре. Нашето желание беше да не започва мача преди те да влязат, но решихме да не нажежаваме обстановката", каза още Гонзо.

"Нека бъдем по-позитивни и да гледаме малко по-ведро на нещата", призова Иванов в края на пресконференцията си.