"Левски" не получи наказание на днешното заседание на Дисциплинарната комисия заради инцидентите на вечното дерби с ЦСКА, загубено с 0:3. Треньорът на "армейците" Стойчо Младенов беше нокаутиран от фен на "сините", който го нацели в главата със снежна топка, а ултраси на отбора-домакин нахлуха на пистата в края на мача и тръгнаха заплашително към терена. Дисципът остави случая за преразглеждане и изиска видеозаписи, както и медицинското свидетелство, което Стойчо Младенов си е извадил след случката.

БЛИЦ разбра, че "Левски" няма как да се размине с тежко наказание. Източниците ни от БФС съобщиха, че на "сините" ще бъде наложен поне 1 мач лишаване от домакинство или пред празни трибуни. Делегатът на вечното дерби Стоян Велчев е описал случилото се в доклада си. Наказанието дори може да скочи до 3 мача.

Дисциплинарната комисия предстои да вземе важното решение. За момента обаче не е ясно как Юрий Кучев и компания ще тълкуват удара по Младенов със снежната топка -  дали е с последствия или не. Именно заради това хората на Борислав Михайлов поискаха от треньора на ЦСКА да им предостави медицинското си.

"Факт е, че е ударен, за това не се спори. Идеята е да видим дали има наранявания или не. И каква е степента на нараняването, ако изобщо има такова", обясни Кучев след заседанието.

Освен лишаването от домакинство, на "Левски" ще бъде наложена и солена парична глоба.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите