Собственикът на Стяуа Джиджи Бекали побърза да похвали своите футболисти за отстраняването на ЦСКА от плейофите на Лига Европа. Двата тима направиха равенство 1:1 на реванша вчера на Националния стадион “Васил Левски”, а в първата среща румънците победиха с 2:0. Стяуа се класира за осми пореден път в групова фаза в Европа (Шампионска лига или Купа на УЕФА/Лига Европа).

5 минути след последния съдийски сигнал в София Бекали вече беше заел своето място в румънска телевизия и заяви иронично: “Много съм щастлив, че се класирахме, защото дадохме урок на тези от ЦСКА. Всичко, което казаха преди мача, се обърна срещу тях. Чух, че на трибуните викаха по наш адрес: “цигани, цигани”. Ами не забравяйте, че циганите се класираха и ще играят в групите на Лига Европа, а българите остават у дома и ще гледат мачовете по телевизията. Наистина е голямо удоволствие, че им натрихме носовете”, заяви Бекали.

“Никулица беше изключителен, добре играха Валентин Илиев, Брандан, Танасе и Михай Костя. Татарушану нямаше много работа на вратата. Имаме страхотен отбор, който може да играе финал за Лига Европа”, зави с приповдигнат тон босът. Финалът на турнира ще се играе през пролетта на 2012 година на “Национал Арена” в Букурещ./БЛИЦ