Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов зададе седем важни въпроса към централата след конгреса, на който Борислав Михайлов бе преизбран на шефския пост. Той призовава Венцеслав Стефанов и Йордан Лечков да обявят конкретни имена и данни, а не просто да хвърлят съмнения за евентуално купуване на гласове преди и по време на заседанието в зала 1 на НДК. 

Ето какво написа Берба в социалните мрежи: 

„Сегашното ръководство на БФС дължи отговори на футболните клубове и цялата футболна общественост.

 Ето съществените въпроси, на които трябва да се отговори:

 1. С какви средства бяха финансирани банкетите за клубовете, на които Михайлов представяше позицията си преди конгреса?

2. Какво правеха на тези банкети кметове на малки и някои от най-големите общини в България и какво изискваха от клубовете тези кметове?

3. На кои клубове и какво оборудване им беше подарено от Михайлов непосредствено преди конгреса? На какви цени и от кого бе закупено то? Не бе ли редно, ако се подпомагат клубовете с оборудване, да бъдат подпомогнати всички клубове?

4. Защо ръководството на БФС не допусна голям брой делегати на конкретни клубове да вземат участие в конгреса? С какви правни аргументи направиха това? Има ли въобще такива? Какво стои в основата на това решение да се отнеме правото на участие в конгреса и правото на глас на тези клубове?

 5. Защо водещият на конгреса яростно се бореше, за да не бъде допусната за гласуване в залата промяната в процедурата за гласуване и включването на наблюдатели на броенето на бюлетините, представляващи всеки кандидат-президент? Какво им говори на Михайлов и компания резултатът от това, в крайна сметка допуснато, гласуване – огромно мнозинство ,,За“ това да има наблюдатели на броенето на бюлетините и само няколко делегати „Против“ и „Въздържал се“?

6. Защо за пореден път Уставът на БФС и законът бяха потъпкани и не бе допуснат балотажът между Михайлов и Бербатов, при положение че Уставът на БФС е крайно ясен и категоричен по отношение на присъстващите в залата делегати и че техният брой е в основата на изчислението колко е 50% + 1 глас, а не броят на гласувалите делегати?

7. Защо вече почти седмица секретариатът на конгреса не е готов с протокола и всички документи от конгреса не са внесени в Агенцията по вписванията? За какво се използва изминалото от конгреса досега време по отношение на документите от конгреса?

Вместо да се дадат ясни отговори на тези въпроси приближените на Михайлов обикалят студиата и с евтини лъжи се опитват да отклонят вниманието на футболната общественост от същественото.

Когато ние имахме данни за натиск върху клубовете, огласихме конкретни имена на клубове и ръководители на зонални съвети. Сезирахме за това и прокуратурата – не с празни приказки, а с конкретни събития, имена и факти.

Ние изнесохме конкретна информация, идваща от заседанията на Изпълнителния комитет, и би следвало да е включена в протоколите от тези заседания. Показахме документи, съставени или подписани от БФС.

Призоваваме разказвачите на приказки Лечков и Стефанов незабавно да огласят конкретни имена на хора, които засягат с намеците си, както и имена на конкретни свидетели и конкретни факти, а не да спират, преди да огласят конкретика. А и нека обяснят защо, ако са станали свидетели на нещо нередно в НДК на 12.10.2021 г., не са призовали полицията да се намеси. Тогава около НДК имаше хиляди полицаи, за да охраняват Михайлов и приближените му от народната любов.

Също така, призоваваме НДК и хотелите, в които бяха настанени делегатите за конгреса – ,,Хилтън", ,,Маринела", ,,Балкан", ,,Централ", да запазят записите от охранителните камери за датите 11 и 12 октомври 2021 г., за да може при необходимост да се види дали хора от екипа на Димитър Бербатов са били в хотелите на делегатите преди конгреса.

Ясно е едно – процесът по остраняването на това ръководство на БФС няма как да завърши, ако не е започнал. Този процес започна с гръмък шамар по ръководството, което досега се биеше в гърдите с конгреси, спечелени с по 85-90 процента от гласовете на делегатите. Сега се хванаха за един глас, за да могат да измамят своите членове.

Дали този опит ще мине в съда – предстои да разберем."