Берое загуби с 0:1 от Янтра Габрово в контролна среща, играна в Стара Загора. Това бе последна проверка за "зелено-белите" преди подновяване на шампионата следващата седмица. Единственото попадение бе дело на Тони Иванов и падна през втората част.

Още във 2-ата минута Берое имаше шанс да отбележи. Фал намери Камара на стрелкова позиция, но ударът на последния мина на сантиметри от гредата. В ответната атака Иван Петков бе изведен в наказателното поле, но стреля покрай вратата.

Алиун Фал отправи удар от границата на наказателното поле в 16-ата минута, но Цинцарски спаси. В 29-ата минута Мечев центрира от пряк свободен удар, Фал свали топката с глава за Динков, който отправи удар от въздуха, но Цинцарски отново успя да спаси. Три минути след това Фал стреля с глава след центриране на Камара, но топката мина над вратата.

В 48-ата минута Митев проби по фланга и намери Лебон, който отклони топката с едно докосване, но стража на гостите се намеси. В 61-ата минута Митев изведе Пенчев, който стреля от дъгата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от десния страничен стълб.

Единственото попадение падна в 75-ата минута, когато се получи сериозно разбъркване пред наказателното поле на Берое и в крайна сметка Ивайло Иванов успя да изведе Тони Иванов сам срещу Гошев и играчът на Янтра не сбърка от близка достанция – 0:1. До края Берое бе активен и търсеше попадение, но то така и не падна.

"Зелено-белите" подновяват своите официални срещи следващата седмица с гостуване на Царско село в София. Мачът е насрочен за 20 февруари от 12:45 ч.

Берое: Ганев (46′ – Гошев), Али (46′ – Митев), Динков (46′ – Битон), Енчев (46′ – Юсеф), Джонатан (46′ – Мбоко), Серкан, Мечев (46′ – Тапоко), Камара (61′ – Йорданов), Фал, Сове (46′ – Лебон), Генов (46′ – Пенчев)
Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022