Много приказки, много правила, много нещо. Любослав Пенев така работи и очевидно няма да се промени. А и никой не го кара. Жестикулира, прави забележки, често преиграва. С няколко думи прави се на интересен. По-интересното е обаче какво се случва с националния отбор, защо падна от Норвегия и защо не се забелязва развитие в резултатите. Пак повтаряме в стил Любо Пенев - в резултатите, не в играта. Защото където бяхме при Матеус и Мъри, горе долу там сме и при Пенев - трето, четвърто или пето място в квалификационните групи. Това че Пенев вижда прогрес в играта на отбора, правилно движение, преса и какво ли още не, много, много не го интересува изстрадалият фен. Той иска резултати и победи, а не празни приказки и постоянни монолози на Любо Пенев. "Ти си затвори чантата, ти си дръпни ципа, къде отиваш, тук си има правила", казва треньорът в типичния си стил, поклащайки се на стола. Любо не спира да се отнася с един вид високомерие към всички останали.

Нямаме нищо против да има високо самочувствие, като футболист беше легенда. Но като треньор на националния отбор все още не е постигнал нищо като краен резултат. И затова отношението му е малко странно на фона на липсата на резултати. "Кучетата си лаят, керванът си върви", каза Любо на пресконференцията в Правец по повод обсъждането на бъдещето му начело на тима от Изпълкома. Той и затова футболът ни е на такова дередже, защото кучето си лае, а керванът си върви. Любо не можел да спи, толкова се притеснявал от гласуването дали да остане начело на тима. Защо е нужно да преиграваш, признай грешките и в повиквателните, и в избора на титуляри, и в играта на националите срещу Хърватия и Норвегия. Няма смисъл от друго, другото са само празни приказки.

После Любо стана от стола и изрази готовност да хвърли свирката и анцуга на "разбирачите", които му искали оставката. Любо, лесно е да станеш от стола, много са ставали и друг е сядал, нито ще си първият, нито последният. По-важното е защо няма резултати. Иначе е лесно да захвърлиш всичко и да си обереш чукалата. По-трудното е като си толкова ербап и имаш своя сентенция Made in (в превод - произведено от) Любо Пенев да произведеш резултати с наличния потенциал. Трудно е, мъчно е, бавно е, но нали затова си Любослав Пенев и твърдиш, че си корав тип. Все още може да се поправите, но карайте малко по-скромничко, защото скромността краси човека. Като дойдат резултатите тогава говерете и се дръжте като властници, засега все още не сте го заслужили.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Нашата група "Н" за европейските квалификации