Нападателят на Лудогорец Роман Безяк пропусна да изравни резултата снощи в домакинството на Валенсия, което шампионът на България загуби с 0:3. Реализаторът пропиля отлична възможност да направи 1:1 от дузпа, но се оказа, че след пропуска се нарежда не до кого да е, а до големите звезди на световния футбол Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Любопитното е, че аржентинецът и португалецът също са били огорчавани от вратаря на Валенсия Диего Алвеш. Бразилският страж се оказва голям майстор при изпълнението на ударите от бялата точка. Откакто играе в Испания, 28-годишният вратар е отразил 45,4% от отсъдените срещу отборите му наказателни удари, сочи статистиката.

Алвеш, който се хвърли в десния си ъгъл и спаси изстрела на Безяк, за последно е огорчавал Иван Ракитич от Севиля. От майсторството му са страдали също не само Кристиано Роналдо и Меси, а и головата машина на Атлетико (Мадрид) Диего Коща и много други.

Алвеш пази за Валенсия от 2011 година, а преди това изкарва близо 4 години в Алмерия.

В същото време Роман Безяк остава втори в класацията при голмайсторите в Лига Европа и след изиграването на снощните първи 1/8-финали. Словенският нападател на Лудогорец има 6 попадения на сметката си, а лидер със 7 е Джонатан Сориано от Залцбург.

Вижте как Безяк беше фаулиран от Сейду Кейта, след което обаче пропусна дузпата:



Лига Европа - сезон 2013/14