Шефовете на детско-юношеските школи на ЦСКА и "Левски" Спас Джевизов и Ясен Петров категорично обявиха, че няма как отборите им да са замесени в "черно тото" и манипулиране на мачове. Двамата се явиха в сградата на БФС и бяха разпитани от Комисията по феърплей, ред и сигурност за съмнителни резултати. Става въпрос за изненадващата загуба на "Левски" с 0:6 от Черноморец (Бургас), гръмката победа на "сините" с 8:1 над Видима-Раковски, както и поражението на ЦСКА с 2:4 от "Ботев" (Враца). Мачовете са от Елитната юношеска група до 19 години.

Джевизов и Петров в един глас обявиха, че е невъзможно юношите на ЦСКА и "Левски" да играят симулативно.

"Не е възможно при нас да има симулативна игра, гаранция! Залагам си името, не е възможно ЦСКА и "ЛевскиЮ да играят симулативно. Ние в тази гарнитура си имаме достатъчно проблеми. Поемам си отговорността да попрява неща в елитната група в ЦСКА, защото ме е срам", заяви Джевизов.

"За нас класирането не е на първо място. Във въпросния мач, ако бяхме сменили фланелките, нямаше да се знае кой е ЦСКА или кой е "Ботев" (Враца). Можехме да паднем дори с 5-6 гола разлика. Враца е отбор, който на мен лично ми харесва. Заставам зад децата. Аз съм почтен човек и обичам нещата да си чисти. Няма как да са играли симулативно. Обявявам го и се подписвам с целия си авторитет, който имам", подчерта легендата.

"При нас не могат да се случват такива неща и няма да бъдат допуснати. Сигурно го има. На мен ми се е случвало да срещам мутри - английско говорещи. Чух, че някои състезатели от Видима-Раковски са взимали по 3000 лева. Това си е тяхна работа. Готов съм да съдейства по всяко време на денощието, защото аз съм против това нещо. Това е рак на българския футбол, ако карат тези деца да играят симулативно. За ЦСКА и "Левски" това не е възможно. При положение, че предлагат сериозни суми, е логично някъде, някое дете да се поддаде. Представете си на какво изкушение са подложени тези деца. 10 години го градиш като личност, като човек, и 3000 лева му се виждат милиони. Виждал съм мутрите - английско говорящите, лаптопите", коментира още Джевизов, но не пожела да разкрие на кои двубои ги е забелязал.

"Задачата ми не е да гледам тях, а кой как играе. Каквото съм го видял, съм го съобщил горе пред комисията", каза шефът на ДЮШ на ЦСКА.