"А" група остана с 15 отбора. Това стана ясно малко след 15 часа, когато БФС взе решение да изхвърли Ботев (Пловдив) от майсторската ни група.

Причината са неизплатени такси в големи размери и недостатъчен брой картотекирани футболисти. Спортно-техническата комисия към БФС прецени, че "канарчетата" не отговарят на изискванията на Наредбата, за да продължат участието си в шампионата.

В момента в Ботев има картотекиране едва 13 футболисти и 1 юноша. По правилата на БФС всеки клуб в елита трябва да разполага поне с пет продукта на юношеската си школа. Футболната ни централа е била поставила срок за картотекирането на допълнителен брой играчи, след като тази зима бяха прекратени 19 професионални договора на "канарчета". Никой от Ботев обаче не се явил в сградата на БФС, за да изпълни изискването.

Футболната ни централа отнема и 6 точки от актива на Ботев заради различни нарушения. През пролетния дял на "А" група на съперниците на пловдивския тим ще бъдат присъждани служебни победи с по 3:0. Резултатите на отбора от есента се запазват. Левски е първият, който печели служебни три точки. "Сините" трябваше да гостуват в Пловдив тази събота, но това няма да се случи.

След заседанието на Спортно-техническата и Дисциплинарната комисия стана ясно още, че Ботев дължи пари по делото за Георги Христов от Арбитражния съд в Лозана. "Канарчетата" не са превели и такси към местната полиция за охрана на домакинските си мачове.

Ботев няма да съществува през пролетния полусезон, а от есента ще стартира участие в Югоизточната "В" група./БЛИЦ