Апелативната комисия (АК)на БФС отложи с една седмица решението дали да отмени наложената на Димитър Димитров глоба от 5000 лева. Противно на очакванията хората от футболния съюз не взеха отношение по тази точка.

Както е известно Димитров бе глобен за “нанесени обиди и недопустими изказвания”. В последствие обаче пресаташето на БФС Павел Колев обяви, че е бил подведен от некоректно цитирани в медиите думи на Димитров и призова санкцията да бъде отменена.

Апелативната комисия обаче поиска една седмица срок да се запознае по-детайлно с цялата сага и едва след това ще излезе с официално решение.

Междувременно и АК отхвърли иска на Берое за служебна победа срещу Черноморец заради неизрядни медицински прегледи на вратарят Стоян Колев в мача между двата отбора.

Без последствия остана и жалбата на треньорът от детско-юношеската школа на Видима-Раковски Мартин Дойчев, които искаше да му отменят глобата от 5 000 лева и едногодишната забрана да упражнява професията си. Той бе санкциониран след като разкри за корупция при юношите, а в последствие се отрече от думите си.

АК върна за прецизиране решението на Дисциплинарната комисия да лиши Нефтохимик от домакинство за един мач и да глоби отбора с 9000 лева.