ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!

Треньорът на Черноморец (Бургас) Димитър Димитров за пореден път атакува БФС, въпреки че само преди дни му беше наложена глоба в размер на 5000 лева заради обиди към съдиите. Херо обаче отново атакува.

"Грандовете в българския футбол си имат съдии, които са им прикрепени и свирят в техен интерес. Тези рефери правят това, което трябва", заяви Херо, който се включи в предаването "Пред банята" по ТВ7, за да коментира наложената му глоба. Наставникът на Черноморец обаче не разясни за кои отбори говори и кои рефери визира.

По-рано тази вечер председателят на Дисциплинарната комисия Юрий Кучев информира, че не Медийната комисия, а Павел Колев ги е сезирал за обидните реплики на Димитър Димитров. Въпросната медия обаче показа нагледно, че пресаташето на БФС не е цитирал коректно предполагаемите "обиди", отправени от Херо.

"Какво да говоря? Нямам думи. То се вижда, че това, което казват, че съм казал, и това, което в действителност съм отправил като "обвинения", въобще не съвпада. За нещата, които са сезирани, не са верни. Не съм казвал и половината от епитетите, които ми бяха приписани. Искам да питам и кой е Павел Колев, че да сезира БФС? И кой орган на въпросната Централа е сезирал той? Нещо тази ситуация хич не ми е ясна. Българското съдийство било мръсно, долно... аз такова нещо не съм казвал", коментира Херо, добавяйки, че е убеден, че грандовете си имат прикрепени съдии - "Отборът "Х" сам си назначава реферите и те правят това, което трябва."

"Неведнъж съм говорил с президенти и собственици на родни клубове да спрат с тези неща. Те обаче ме контрират с доста силен аргумент: "Щом другите го правят, аз да не съм глупав, че да не го правя?". Какво да им кажа след това? Надявам се ситуацията да премине по-бързо, но да не бъде забравяна. Аз каквото имам да плащам, ще си го платя. Ако вие съберете някаква сума, аз няма да я взема. Ще даря парите на някой дом", каза още Димитър Димитров, след като от ТВ7 му казаха, че ще открият сметка, в която всеки желаещ може да отдели сума за глобата му от 5000 лева.

Треньорът на Черноморец също така коментира и темата с преиграването на "Ботев" (Пловдив) - Лудогорец (0:1). "Ако има някакво формално нарушение на правилника, тогава трябва да се преиграе. В противен случай, по тази логика всеки отбор ще иска преиграване, защото 90% от клубовете се ощетяват от съдиите."