ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!

Пресаташето на БФС Павел Колев е издействал глобата от 5000 лева на треньора на Черноморец (Бургас) Димитър Димитров-Херо. Това първо обяви шефът на Дисциплинарната комисия Юрий Кучев, след което Колев потвърди думите му. Както е известно, наставникът на "акулите" отнесе 5 бона заради нападки към съдиите. Преди дни в ефира на ТВ7 Херо определи българския рефер като "нещо гадно, мръсно и поръчково". Наказанието му бе прието с остро негодувание от футболната общественост у нас, но Павел Колев, който не скри симпатиите си към специалиста, заяви, че този път Димитров е преминал всякакви граници.

"Аз сезирах Дисциплинарната комисия. Поемам отговорността, но не смятам, че са грешни действията ми. Дълбоко много уважавам Димитър Димитров, ходил съм заради него като малък на стадиона, но всичко си има граница. Да, живеем в демокрация, всеки има право да казва какво мисли, но неговото държание премина всички граници", отсече в ефира на "Канал 3" Павел Колев.

"Не може да сложиш всички съдии под един знаменател и да кажеш, че българският рефер е нещо "гадно, мръсно и поръчково". Как ще се чувства Херо, ако заменим "съдия" с "треньор"? Думите му са недопустими. Ако трябва да съм честен, той отдавна е трябвало да бъде глобен заради реакциите си, но поради една или друга причина е бил помилван от нас. Много го уважавам, и по телефона съм говорил с него. Знаем, че е по-темпераментен, че има здравословни проблеми, но, пак казвам - всичко има граница. Не може да обиждаш така съдиите. Ако аз утре изляза и кажа, че всички журналисти са "мръсни" и "корумпирани"... Кажете ми как ще се амбицира едно младо момче да стане съдия, след като знаем колко много глупости се изливат върху него и при първата му грешка бъде наречен "продажник". И не си мислете, че само Херо е глобяван. Треньорът на Монтана Атанас Джамбазки бе санкциониран с 4000 лева и си ги плати. Георги Павлов, който е някакъв шеф в ЦСКА, също беше глобен, но за тях не се тръби толкова, както за Херо. Дори и Тодор Батков преди време си изпати заради остри изказвания. Това е практика по цял свят. Ако искаме да променим нещо във футбола, трябва да започнем от себе си, да изградим някаква хигиена на езика и култура, като престанем да генерализираме. В противен случай българският футбол няма да се промени", добави Павел Колев.

"А и няма съдия, който да не греши. Ако не допускаха грешки, нямаше да бъдат хора, а машини", каза още пресаташето на БФС.