Спортно-техническата комисия към БФС не взе решение по случая с проваления мач между Калиакра и "Левски". Както е известно, в събота кметът на Каварна Цонко Цонев не позволи двубоя да се проведе в знак на протест срещу управлението на БФС. Очакваше се "сините" да получат още днес служебна победа с 3:0. Освен това има вариант и да бъдат отнети точки на Калиакра, както и да им бъде наложено по-тежко наказание. Именно заради това СТК днес не взе решение, а ще събира още доказателства. Становището си ще даде и комисията по Етика и феърплей, оглавявана от генерал Васил Василев.

"Разгледахме подробно писмата и докладите. Решихме, че трябва да вземем допълнителни доказателства от болницата в Каварна във връзка с липсата на линейка. По наредба дори и да няма линейка може да се приспособи автомобил. Трябва да проверим дали действително са правени медицински прегледи на играчите преди мача. Ако са извършени, нещата отиват в съвсем друга посока", каза председателят на СТК Йордан Томов след заседанието.

Целта на комисията е да определи дали наистина не е имало нужните условия за мача, или от Калиакра нарочно са бойкотирали двубоя.

"Ще пратим документите и до комисията за Етика и феърплей. Не мога да ви кажа какво ще се случи, ако се окаже, че е имало условия да се проведе двубоя", допълни шефът на Спортно-техническата комисия. /БЛИЦ