В тотален цирк се превърна пропадналия двубой от 19-ия кръг между Калиакра и “Левски”. След решение на кмета на Каварна Цонко Цонев двубоят не се състоя, а “сините” би трябвало да спечелят с 3:0 служебно. Официалната причина за пропадането на двубоя бе липса на линейка и медицински лица, но истината е, че кметът на Каварна протестира срещу управлението на БФС.

По негово решение на светлинното табло на стадиона бе изписан резултат 3:0 в полза на “Левски”, а головете бяха дело на председателя на Съдийската комисия Костадин Костадинов. На трибуните имаше фенове и на двата отбора, които в един момент видяха надписи: Калиакра – “Левски” 0:1 Костадин Костадинов, 0:2 Костадин Костадинов, 0:3 Костадин Костадинов.

Част от бунта на Цонко Цонев и останалите клубове е именно срещу шефа на реферите и ощетяването на по-слабите тимове в “А” група. Зад открития протест на кмета на Каварна срещу Борислав Михайлов и останалите управленци в БФС застанаха дори и фенклубовете на “Левски” и ЦСКА.

Вместо официален мач на стадиона в Каварна все пак се състоя контрола между Калиакра и “Левски” в две полувремена от по 35 минути. Съдия беше помощник треньор от лагера на “сините”. Гостите от София спечелиха с 1:0, но дадоха жертва, със разкъсани връзки на глезена е Даниел Димов./БЛИЦ