"Б" група през новия сезон ще бъде в състав от 16 отбора, стана ясно след заседание на две комисии - Лицензионна и Спортно-техническа, които се нуждаеха от 6 часа за стигане до общо становище.

От БФС официално потвърдиха, че трите изпаднали от елита отбори - Нефтохимик (Бургас), Любимец и Пирин (Гоце Делчев), не получават лиценз за професионалния футбол заради дългове и са изпратени в аматьорските групи. Те имат право да се включат в най-високата аматьорска дивизия - "В" група, но не могат да спечелят промоция докато не изчистят задълженията си.

След поканите на три отбора, заели втори места в трета дивизия - Локомотив (Горна Оряховица), Септември (Симитли) и ФК Бургас (досега Мастер), се оказа наличието на още едно свободно. То вече е заето от Верея (Стара Загора), трети в Югоизточната "В" група. Тимът беше предпочетен пред Оборище (Панагюрище).

Жребият за новото първенство е утре от 11:00 часа в зала "Родина" на Националния стадион "Васил Левски".

Съобщението от БФС:

В изпълнение на Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС, съставът на „Б” група се попълва до определените за първенство 2014/2015 шестнадесет  отбора както следва:

- На мястото на отказалия се от участие отбор на Бенковски (Бяла) и не взелите лиценз за „Б” група Нефтохимик, Любимец и Пирин (Гоце Делчев), в състава на „Б” група се утвърждават като класирали се на второ място в групите си Локомотив (Горна Оряховица), Мастер (Бургас) и Септември (Симитли).

- На мястото на отказалия участие втори отбор от Североизточната "В" група - Светкавица (Търговище), се утвърждава Верея (Стара Загора) поради по-добър коефициент на спечелени точки в една изиграна среща от другия изявил готовност за участие в „Б” група - Оборище (Панагюрище).

- СТК приема състава на „Б” група за първенство 2014/2015 в следния вид:

1. Черноморец (Бургас)

2. Добруджа

3. Монтана

4. Банско

5. "Ботев" (Враца)

6. Пирин (Разлог)

7. Спартак (Варна)

8. "Раковски"

9. "Ботев" (Гълъбово)

10. Локомотив (Мездра)

11. Пирин (Благоевград)

12. Созопол

13. Верея (Стара Загора)

14. Локомотив (Горна Оряховица)

15. ФК Бургас

16. Септември (Симитли)