БФС за пореден път се оказа майка за едни клубове и мащеха за други. След заседание днес Спортно-техническата комисия към футболната ни централа помилва Лудогорец. Става въпрос за скандалите около младежкия национален отбор и спирането на някои играчи от клубовете им. Един от тях бе Георги Терзиев от Лудогорец, който не бе освободен и пратен в селекцията на Михаил Мадански за двете европейски квалификации с Дания (2:3) и Словения (1:5). Днес обаче няма и дума за случая с Терзиев от Спортно-техническата комисия. Вероятно такъв случай изобщо не съществува.

Парадоксът е, че същата комисия взима решение да прехвърли случая с Иван Горанов и Берое на Дисциплинарната комисия, която ще заседава по-късно е почти сигурно ще глоби парично старозагорци. БЛИЦ разбра, че на заралии ще бъде наложена глоба в размер на 20 000 лева заради това, че Горанов не игра и в двете евроквалификации на младежите.

А случаите са аналогични, колкото и от БФС да опитват да ги изкарат различни. Според пресаташето Павел Колев от БФС са провели „нормална комуникация“ с Лудогорец и ЦСКА относно спирането съответно на Георги Терзиев и Ивайло Чочев и Антон Карачанаков, а Берое е „отвлякъл“ Иван Горанов часове преди двубоя с Дания. В крайна сметка всички футболисти - Терзиев, Чочев, Карачанаков и Горанов не са били освободени за младежкия национален отбор и аршинът за последвалите наказания би трябвало да е еднакъв. Но не е така...

Решение на СТК:
ПФК Берое Стара Загора безпричинно не е осигурил на официални дати на ФИФА присъствието в националния младежки отбор на състезателя Иван Горанов. СТК сезира ДК при БФС да вземе отношение по горното като предоставя цялата налична документация.