БФС най-после обяви някакво решение по казуса с футболиста на ЦСКА Ивайло Чочев, който беше спрян от "армейците" за евроквалификациите на младежкия национален тим с Дания (2:3) и Словения (1:5). От Спортно-техническата комисия съобщиха, че участието на талантливия халф във вечното дерби ЦСКА - "Левски" (0:0) за Купата на България е било съгласувано с футболната централа.

При това положение Борислав Михайлов и компания отхвърлиха молбата на "сините" за присъждане на служебна победа с 3:0. Както е известно, от "Герена" нададоха вой и пожелаха да бият вечния съперник по втория начин, тъй като Чочев игра в първия 1/8-финал, а в същото време беше спрян за младежкия национален отбор. От "Левски" цитираха наредбите на УЕФА и ФИФА и се надяваха да им бъде присъдена служебна победа. Това обаче няма да се случи и всичко предстои да се реши на реванша на 19 декември. Днес пък стана ясно, че победителят от двойката ЦСКА - "Левски" ще има за съперник "Ботев" (Пловдив) на 1/4-финалите.

След оставянето без последствие на искането на "сините" за служебна победа, от "Герена" се очаква отново да нададат вой и да скочат на БФС. Ръководството на "Левски" категорично обяви, че всяко друго решение, освен присъждане на 3:0 срещу ЦСКА, би било в крещящо противоречие с основните принципи, залегнали в правилниците на ФИФА и УЕФА.

"Освен това ще се създаде прецедент, който ще гарантира безнаказаност за клубовете, които отказват да освобождават състезатели за националната формация. Не на последно място в случай, че не присъдите служебна загуба в горецитираната среща, ще бъде нарушен и принципа за равнопоставеност на клубовете, доколкото нашият клуб осигури както винаги до сега участието на всички свои състезатели, повикани в националните отбори", обърнаха се преди дни от "Герена". Цялото писмо на "Левски" може да видите - ТУК!

Днешното решение на Спортно-техническата комисия:

* Участието на Ивайло Чочев в срещата ПФК ЦСКА - ПФК „Левски” е съгласувано с БФС. На основание анекс 1, чл. 5 от Правилника за статута на играчите на ФИФА, СТК оставя без последствие искане от ПФК „Левски” за присъждане на служебен резултат в срещата от 1/8-финалите за Купата на България.