На свое редовно заседание, проведено на 03.06.2014 г., Изпълнителният комитет на БФС взе следните решения:

1. Приема предложенията за промени в нормативните документи на Българския футболен съюз за сезон 2014-2015 г.

2. Утвърждава Цветан Енчев за временно изпълняващ длъжността Председател на Арбитражния съд на БФС

3. Отпуска 12 000 лв. за финансиране на футболен отбор от професионални футболисти без договори със съдействието на Асоциацията на българските футболисти.

4. Гласува за въвеждане на младежка футболна група до 21 г. Задължава клубовете от "А" група да създадат младежки отбор до 21 г., който ще се състезава в първенство, огледално на "А" ФГ. В младежкия отбор ще имат право да играят 3-ма футболисти във възрастта до 23 г. и още 3-ма без ограничение на възрастта.

5. Разглежда решението на Лицензионната комисия да не даде лиценз на Марек и Хасково за участие в "А" група за сезон 2014-2015 и одобрява предписанията на комисията към двата клуба във връзка с подобрения в спортните бази, както и клубното финансиране. В едноседмичен срок Апелативната комисия към Лицензионната комисия да се произнесе по направените промени от двата клуба.

6. Освобождава Костадин Костадинов като мениджър за развитие на съдийството по Съдийската конвенция и на негово място назначава Илонка Джалева. Гласува доверие на Никола Джугански като председател на Съдийската комисия към Българския футболен съюз.

7. Във връзка със зачестилите случаи на клубове, които спират в последния момент своите юношески национали за мачове на националните отбори на дати извън календара на ФИФА, въвежда глоби от 1000 лв. за клуб от "А" група, 500 лв. – за "Б" група и по 250 лв. за аматьорските клубове. Глобата ще бъде налагана само в случай, че клубовете спрат своите национални състезатели, след като първоначално са дали съгласието си да ги освободят за лагер с националния отбор.

8. Създава Комисия за контрол и оценка на дейността на съдийските наблюдатели. За нейн председател е избран Атанас Фурнаджиев.