Пресаташето на БФС Павел Колев сподели, че обвиненията в непрозрачност относно договора за ТВ-правата на „А” група са манипулативни и обеща, че утре ще бъдат показани всички документи от подписания договор с фирмата „Футбол Про Медия".

„БФС не е страна по случая, става въпрос за клубни пристрастия. Документите са при нас, няма нищо скрито. Чух какви ли не епитети за нашия шампионат. Утре ще покажем всички документи. Няма как да постъпи оферта от 2,5 млн. лева и тя да бъде скрита. Във футболния съюз няма такава внесена оферта”, сподели Колев в интервю за „Канал 3”.

„Бях на тази среща, за която говори г-н Михов. Тя се проведе на 3 октомври. До този момент преки излъчвания на мачовете нямаше, т.е. нямаше такава, каквато да удовлетворява клубовете. Г-н Михов заяви, че може да осигури 2,5 млн. лева, ако за три дни се подпише договор. Каза й, че сумата може да стигне 3 млн. Проблемът обаче беше, че клубовете искаха банкова гаранция, тъй като знаете какво се случи предишния сезон. Една вноска не беше платена и се стигна до хаос. Искаха сигурност. Михов каза, че ще отправи нова оферта, но такава не постъпи. Имаше устна оферта, а не писмена. Не е сериозно да се казва, че такава оферта е била скрита”, допълни пресаташето.

„ТВ7 не подава оферта до посочения срок, 9 юли. Имаше оферти, но не и от тази телевизия. В три такива търга не е участвала тази телевизия. Обвиненията в непрозрачност са манипулативни. Всички клубове са наясно с офертата на „Футбол Про Медия” и как ще бъдат разпределени те. Аз изяснявам хронологията, не мога да кажа дали ще се обърнем към съда. Ще защитим интересите на клубовете и на българския зрител, показвайки документите утре", завърши Павел Колев.