Тримата уличени в употреба на допинг футболисти на ЦСКА Тодор Янчев, Костадин Стоянов, Румен Трифонов е можело да бъдат използвани в официални срещи след 14 март. Това разкри председателят на Дисциплинарната комисия на БФС Юри Кучев, а за същото нещо БЛИЦ ви информира неколкократно.

И вчера ви съобщихме, че правата на тримата са възстановени и те могат да играят. На "Армията" обаче не рискуват с пускането им в официални мачове, тъй като се опасяват да не бъдат наложени служебни загуби на тима, в срещите, в които те участват.

Възстановяването на правата на Янчев, Стоянов и Трифонов беше задължение на БФС още на 14 март, когато 3-месечното наказание, наложено от Дисциплинарната комисия на БОК, е отменено от Маргарита Златарева (шеф на Арбитражния съд). Отмяната дойде след обжалването на БФС срещу санкцията. Така докато се произнесе Арбитражният съд, на 5 април, тримата имат право да играят, което няколко пъти беше потвърдено от самата Златарева.

Шефът на Дисципа Юри Кучев каза днес, че на 14 март българският спортен арбитражен съд към БОК е спрял изпълнението на решението на ДК за спиране на състезателните права на футболистите до окончателното решение на казуса.

Това на практика означава, че Стойчо Младенов е можел да използва футболистите в мачовете на ЦСКА след 14 март до окончателното решение на Арбитражния съд. Юри Кучев заяви, че на практика няма наложено наказание от три месеца, защото то се обжалва и не е влизало в сила. Шефът на комисията допълни още, че няма как ДК да излезе с решение, че възстановява правата на футболистите.

БЛИЦ публикува решението на Дисциплинарната комисия без редакторска намеса:

По Т. 1. от дневния ред:

ДК установи, че Решение № 006/11/2012 от 14.02.2012 на Дисциплинарната комисия на БОК в частта която е определено наказанието на Мирчо Георгиев Крайнов не е обжалвано в законно установения срок по която причина е влязло в сила.

Предвид горното на основание чл. 79 от НДКТСД и чл. 26 от Правила за осъществяване на допинг контрол в БФС, ДК налага на д-р Мирчо Георгиев Крайнов наказание- Лишаване от право да упражнява за срок 2/две/ години дейности като лекар във футболен клуб или отбор в системата на БФС.

Наказанието влиза в сила от 28.12.2011 год.

Спирането на състезателните права на Костадин Стоянов Стоянов, Румен Цветанов Трифонов, Тодор Димитров Янчев състезатели на ПФК"ЦСКА" АД е акумулирано в наказанието наложено от Дисциплинарната комисия на БОК. Спирането на изпълнението на Решението на ДК на БОК от Български спортен арбитраж на практика спира и изпълнението на решението на ДК на БФС от 23.12.2011 г до окончателното произнасяне на Български спортен арбитраж при БОК.