Българският футболен съюз излезе с официално становище във връзка със скандала, който се разигра на стадион "Георги Аспарухов". Както е известно, мачът "Левски" - Литекс не завърши и беше прекратен при резултат 0:1 след решение на ръководството на ловчанлии футболистите им да напуснат терена, недоволни от съдийството на Георги Йорданов.

От БФС обявиха, че отговорните лица ще бъдат наказани съгласно Дисциплинарния правилник. В него е вписано, че Литекс трябва да бъде изваден от "А" група.

Пълният текст на съобщението, което беше публикувано на сайта на футболната централа:

Във връзка с инцидентите довели до прекратяването на двубоя между "Левски" (София) и Литекс (Ловеч) от 20-тия кръг на „А“ група, Българският футболен съюз уверява обществеността, че в най-кратки срокове случилото се на стадион „Георги Аспарухов“ ще бъде внимателно разгледано от съответните комисии.

Отговорните лица за скандалната развръзка ще бъдат наказани според Дисциплинарния правилник.

Българският футболен съюз изразява съжалението си от възникналите скандални действия, довели до грозните финални сцени на срещата и напомня, че всеки един клуб трябва да носи отговорност за решенията си, както на терена така и извън него.

bfs_skandal.jpg

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016