Дисциплинарната комисия на БФС си затвори очите за ударения от снежна топка треньор на ЦСКА Стойчо Младенов. Специалистът бе нацелен по време на срещата с „Левски” (3:0), а впоследствие си извади и медицинско свидетелство. Наставникът на "червените” обаче не предостави становището на лекарите пред хората на Борислав Михайлов и по този начин е спасил „сините” от сериозно наказание.

„Левски” ще играе пред празни трибуни един мач и ще заплати глоба в размер на 20 000 лева, но заради двама пострадали полицаи, а не заради снежната топка по Младенов.

Говорителят на Дисциплинарната комисия Юрий Кучев обясни, че при тях не е постъпило медицинско от Младенов и по този казус няма наказание на "Левски". Хората в комисията явно не обръщат внимание на видеозаписите, на които ясно се вижда какво се случва с треньора на ЦСКА.

„Причината за наказанието на „Левски” не е ударът със снежна топка по Стойчо Младенов, а нараняването на двама униформени полицаи, което е станало факт при нахлуването на запалянковците в края на мача. В комисията не е постъпило медицинско от страна на Стойчо Младенов, който няма нараняване.

Двама полицаи са пострадали, единият в бедрото, а другият е ударен в главата. Затова „Левски” е лишен от домакинство за един мач. Ние смятаме, че е по-подходящо тимът да играе без публика на своя стадион. Затова заменяме наказанието. Понеже на „Левски” не му се случва за първи път, има допълнителна глоба от 15 хиляди лева.

Наказан е и Тодор Янчев от ЦСКА заради изританата топка към скамейката на „Левски”. Той няма да изпълнява задълженията си за 1 мач и е глобен с 500 лева”, заяви говорителят на Дисциплинарната комисия Юрий Кучев.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите