Съдийската комисия към Българския футболен съюз спря правата на съдията Александър Костадинов за неопределено време. Това стана ясно от писмо на комисията до Берое във връзка с жалбата им от съдийството на срещата с Лудогорец, спечелена от шампионите с 2:1. След двубоя старозагорци скочиха на рефера и подадоха жалба до Съдийската комисия, като изброиха редица моменти, в които твърдят, че са ощетени. Със спирането на правата на рефера Съдийската комисия доказва, че Берое са ощетени, от което печеливш е Лудогорец.

Александър Костадинов получи високо оценка от съдийския наблюдател Георги Нарлев, но докладът му ще бъде върнат за преразглеждане.

Ето отговорът на СК до Берое:


“След внимателно анализиране на съдийските отсъждания на целия мач, СК на БФС изразява мнение, че съдийството не е било на необходимото за такава футболна среща ниво и същевременно връща доклада на съдийски наблюдател за преразглеждане на оценката.

На базата на изгледаните ситуации във футболната среща Лудогорец (Разград) – Берое (Стара Загора), СК при БФС определя съдийството на Александър Костадинов като незадоволително и спира съдийските ми права за неопределен период от време“.