БФС заплаши да отнеме точки на ЦСКА. Това стана ясно след днешното заседание на Дисциплинарната комисия. На него беше разгледана жалба от мениджъра Лъчезар Танев, който има да получава пари от "червените". Те му се полагат за футболисти, които е трансферирал на "Армията".

Ръководството на ЦСКА обаче още не му се издължава, за което Дисциплинарната комисия налага глоба на клуба в размер на 2000 лева. На "червените" е поставен срок от 14 дни, в който трябва да уредят финансовите си взаимоотношения с Лъчезар Танев.

БЛИЦ припомня, че преди малко повече от година "армейците" имаха подобен проблем и с друг мениджър - Мирчо Димитров. Дисциплинарната комисия към БФС и тогава заплаши ЦСКА с отнемане на точки. "Червените" обаче бързо се разбраха с футболния агент и не се стигна до суровото наказание.  

Решението на Дисциплинарната комисия:

По Т. 3. от дневния ред:

1.По жалба от Лъчезар Танев

* За неизпълнение Решение на Комисията за лицензиране и дейността на агентите на играчи № 2 от 16.06.2011 г., на основание чл. 67, ал. 1 от ДП 2011/2012, ДК налага имуществена санкция в размер на 2000 лева на ПФК ЦСКА - София.

* ДК определя 14 дневен срок от датата на уведомлението за уреждане на финансовите взаимоотношения между ПФК ЦСКА и Лъчезар Танев - лицензиран агент на играчи като към дължимата сума се добавя и таксата за настоящето производство в размер на 100 лева.

* На основание чл. 67, ал. 2 ДК предупреждава ПФК ЦСКА, че ако не изпълни задълженията си в указания срок може да бъдат санкциониран и с отнемане на точки.