Украинецът Владимир Будников, който беше обект на полицейско насилие по време на футболния мач между Пирин и Левски (0:3) на 3 април вече е изписан от болница. Той обяви, че планира да си потърси правата по съдебен път.

"Вече съм по-добре, изписаха ме от болницата преди няколко дни. Имам наранявания, синини, като побой. Гледах записите, имах време да ги видя в болницата. Ужасно е. Не знам как може да стават такива неща в 21-и век. Трябва да питаме полицаите, които ме влачиха по стълбите“, заяви Будников в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Според позицията на МВР, действията на присъстващите полицаи са били провокирани от хвърлена пиратка, изплашила майка с две деца.

Украинският студент обаче отрича това да е вярно: „Не съм хвърлял нищо, ако има такива клипчета, нека ги пуснат. Ще изчакам да мине полицейската проверка и ще си потърся правата."

Владимир Будников има роднини в България, но родителите му все още са в Украйна. Те не знаят за случилото се.

"От близките в България само леля и чичо знаят, родителите ми не знаят, те имат други проблеми сега. Не искат да дойдат в България. Аз уважавам позицията им и се опитвам да помагам оттук", добави украинецът.