ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Бивш нападател на ЦСКА се кани да прави проблеми на "Левски". "Ботев" (Bpаца) е готов да съди "сините" заради дълг от 50 000 евро. Това съобщи спортният директор на врачани Валентин Станчев.

Сумата е от трансфера на вратаря Михаил Иванов, който през зимата премина на „Герена". По неофициална информация сделката е била за около 100 000 евро, а от "Левски" са превели само половината от сумата при подписване на договора. Крайният срок за издължаването е бил 31 март, но два месеца по-късно „сините" още не са платили.

Задължението е било напомнено на „сините" при идването им във Враца за шампионатния мач, който избраниците на Николай Митов спечелиха с 3:1. Тогава шефовете на "Левски" отново поискали отсрочка до средата на май. Но сумата все още не е преведена. Последва предупреждение, че "Ботев" ще сезира Лицензионната комисия на БФС и ще спре пътя на „сините" към Европа, на което "Левски" отвърнал с молба за нова отсрочка.

„Желаем бързо възстановяване на г-н Баждеков, но не вярваме, че в "Левски" няма кой да го замени и да подпише платежното, за да си изчистят задължението", коментира пред „Меридиан Мач" спортният директор на врачани Валентин Станчев.

„Ако това не се случи до понеделник, "Ботев" ще си потърси правата по законов път, който не изключва завеждането на съдебно дело", допълни бившият нападател на ЦСКА.