ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

"Левски" беше разплакан от Славия, но въпреки това на "Герена" се облизват за един от палачите си. Именно най-старият столичен клуб лиши "сините" от шампионската титла, след като измъкна 1:1 в решителния мач на 25 май, като по този начин Велислав Вуцов и момчетата му оказаха помощ на Лудогорец и трофеят остана в Разград за втори пореден сезон. БЛИЦ разбра, че пред трансфер в "Левски" е Галин Иванов. За идването му на "Герена" се сондира още преди въпросния злополучен за "сините" мач. Близки до играча ни информираха, че той е в отлични отношения с Николай Митов, който вчера запази поста си и подписа постоянен договор.

Източниците ни съобщиха, че спецът отдавна обещал на Галин Иванов да го вземе в "Левски", ако остане начело на отбора и за новия сезон. Така и стана, но сега трябва ръководствата на двата клуба да се споразумеят за цената на 25-годишния атакуващ халф.

Футболистът, родом от Казанлък, има договор със Славия за още година и половина. Очаква се ръководството на "белите" да претендира за около 150 000 лева, срещу които ще склони да се раздели с него. Самият Галин Иванов също държи да напусне "Овча купел" и най-после да премине в любимия си "Левски".

През 2005 година треньорът Петко Петков го привлича в ДЮШ на "сините". На "Герена" Галин заедно с връстниците си Мариян Огнянов, Атанас Курдов, Лъчезар Балтанов, Николай Петров и др. извеждат "Левски" до републиканската титла при юношите старша възраст за сезон 2005/06. След края на сезона Петков поема в посока Академия Литекс, а на таланта от Казанлък не му е предложен професионален договор (б.р. - както на много други таланти, които "Левски" все изпуска и по-късно се сеща за тях) и той отива в Берое, воден от Илиан Илиев. Дебютът на Галин Иванов в "А" група е на 5 август 2006 г. в срещата Марек - Берое, завършил 1:1. Първият му гол в елита е във 2-ия кръг на 12 август 2006-а в срещата Берое - Родопа (2:1). През следващия сезон изпада със заралии от елита, а през лятната пауза на сезон 2008/09 Стевица Кузмановски го привлича в Славия.

През лятото на 2011 г. е пред трансфер в ЦСКА, но двата клуба не се разбират и Иванов макар и малко неочаквано преминава в немския Арминия (Билефелд), състезаващ се по това време във Втора Бундеслига. Договорът му е за 6 месеца под наем, като има опция да парафира за 2,5 г. Условието е отборът да запази мястото си в групата. Пропуска немалко мачове заради контузия, а освен това Арминия изпадна в третия ешелон на немския футбол и лятото Галин се прибира обратно в Славия.

През декември 2011-а е привлечен в Литекс, за да заеме мястото на трансферирания бразилец Уелингтон Брито да Силва. "Белите" го преотстъпват на ловчанлии, а тази зима си го върнаха с надеждата да помогне на Славия за спечелването на Купата на България. Това обаче не се случи, въпреки че Галин Иванов беше твърд титуляр в схемата на Велислав Вуцов. Сега надеждата му е Венци Стефанов да се разбере с колегите си от "Левски" и да се озове отново на "Герена".