Христо Стоичков отново нападна съдиите след четвъртфинала-реванш срещу “Левски”. Тимът от Ловеч победи с 2:1, но отпадна заради загубата на “Герена” с 0:1 в първия мач. В първия двубой на “Герена” Ахмед Ахмед опорочи мача, когато смени на три пъти решението си в последните минути и в крайна сметка не зачете гол за Литекс.

Камерата на БЛИЦ TV засне ексклузивното изказване на Христо Стоичков: “Ако не беше той (б.р. – има предвид Ахмед Ахмед), щеше да е друг. Видяхте, че продължават всички работи извън футбола. Нека на тях да се смеят. Видяхме за какво са дошли, видяхме, че си свършиха работата. От тук нататък да си мислят. Когато си дошъл да се подиграваш...Няколко спорни ситуации, отсъждания на засади, които са в наша вреда. И това е всеки път. От години говорим, че основните виновници са главните съдии. Сега обаче се оказва, че по-некомпетентни са страничните. Не знаят къде да застанат”, заяви Стоичков.

“Видяхте, че и в двата мача бяхме по-класният отбор, но когато не ти позволяват странични фактори...Нашата цел е винаги да играем мач за мач, никога не сме си правили илюзии, сметки. Знаете какво беше преди шест месеца. Собственикът може да бъде спокоен, хората около мен са спокойни, че имаме бъдеще. Няма да се откажем да играем нашата игра, честно и достойно, искам да видя другите какво представляват. Светът не е свършил с една купа”, допълни Камата./БЛИЦ