Гробна тишина цареше днес на “Герена”. 24 часа след отпадането от Купата на България в “синия” лагер цари униние и мълчание, видя репортер на БЛИЦ. Никой от шефовете на клуба не се вясна на базата следобед. Нито Тодор Батков, нито Иво Тонев се появиха след ужасяващата криза, връхлетяла славния клуб навръх 100-годишнината му.

Сутринта е минал само финансовият директор Константин Баждеков. За кратко се е появил и Димитър Иванков, но само, за да депозира оставката си като член на Управителния съвет. На стадиона бяха само пазачите и хората по поддръжката.

На едно от помощните игрища занимание с юношите имаше Ангел Славков, който изпълнява временно длъжността старши треньор. “Честно да ви призная, и аз не зная какво става. Дали ще водя отбора на дербито с “Ботев” (Пд), самият аз нямам отговор. Все пак съм на работа в клуба, винаги съм готов да се отзова, ако ме призоват да помогна, заяви Славков пред БЛИЦ. - Притежавам необходимият лиценз и мога да водя всеки отбор в “А” група. Днес се чухме с Тони Здравков. Колегата ми обясни, че не се чувства добре, има здравословен проблем. Тони ще излезе в болнични. Той има стар проблем с бъбреците, а нервното напрежение през последния месец му дойде в повече. Като се добави и случилото се с баща му, сам можете да си представите какво му е на колегата.”

Славков очаква утре на тренировката да се появят и гневни фенове. “Разбирам ги хората. Аз съм левскар по рождение, отлично зная как се чувстват запалянковците ни. И аз да бях на тяхно място, и аз щях да побеснея. Дано да не стигне до някакви ексцесии. Няма как да им се извиним по друг начин, освен с победи оттук нататък”, подчерта Славков.

На “Герена” се появи Валери Божинов. Нападателят се възстановява от контузия, получена по време на последното вечно дерби. Божинов си тръгна в компанията на приятел, който влезе в ролята на шофьор на луксозния джип.

За кратко през клубните канцеларии минаха и близнаците Радослав и Борислав Цоневи. Както е известно, “сините” днес са пуснати в почивка. Утре подновяват занимания от 16:00 часа.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ