Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Видеото на БЛИЦ ТV, в което привържениците на “Левски” поздравиха Адолф Хитлер по повод 124-ия му рожден ден, обиколи света и предизвика отзвук във всички медии. По време на срещата с Литекс в Ловеч, завършила с успех за “сините” с 2:1, феновете на гостите разпънаха транспарант с надпис “Честит рожден ден” придружен с нацистки елементи. Друг плакат с думите “Той беше прав” също се появи при феновете на “Левски”.

Екипът на БЛИЦ TV в Ловеч засне всички транспаранти на гостуващата агитка, а видеото бе взето от редица световни медии, които го публикуваха с логото на нашата агенция. Клипът се появи и 20-30 пъти в сайта за споделяне "youtube.com" и е изгледано от над 50 000 души от цял свят.

Заснетото от нашата камера предизвика редица коментари сред футболните фенове, а и сред такива, които не се вълнуват от този спорт. Дискусии се заформиха под всички материали, които засне БЛИЦ TV, а привържениците на Хитлер и противниците му стигаха дори до заплахи. В България започна сериозна дискусия, дали и какво ще бъде наказанието на "Левски" и Литекс заради поведението на феновете. Дали и този път БФС ще си затвори очите при явни доказателства - плакати с поздрав към Хитлер и нацистки знаци?!