Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Председателят на фенклуба на "Левски" Владимир Владимиров-Гугутката даде обяснение за разигралия се екшън след победата на "сините" с 2:1 над Литекс. На прибиране от Ловеч запалянковци на столичния тим за пореден път предизвикаха безредици на вече познатото като бойно поле село Български извор. Именно там левскарите все се отбиват след гостувания в Ловеч и става страшно, както беше и днес. Гугутката обаче твърди, че не левскарите имат вина за екшъна.

"Един помак е виновен за всичко, не знам точно как се казва. Но разбрах, че той цял ден е събирал хора от селото, въоръжили се с колове, брадви и камъни с идеята да бият нашите. Аз не бях на мястото, тъй като след мача заминах за Плевен, където откриваме фенклуб. Разговарях с пострадали момчета, разказаха ми всичко. Нашите спират да вечерят, а помаците ги нападат", заяви в ефира на "Канал 3" Владимир Владимиров.

"Цял ден този помак е събирал хората и ги е настройвал. Добре, че в този момент минали още от автобусите ни и като видяли за какво става въпрос, спрели, за да помогнат на нашите. И какво се оказва в крайна сметка. Полицията пак ни изкарва виновни. Спасяват местното помашко население, а нас ни нападат. Няма задържани, но пострадалите от наша страна са много. Има ударени с камъни, с колове, страшно е било. Помашкото население в Български извор е виновно за случилото се", каза още Гугутката.

"До този момент се разбирах с началника на ловешката полиция. След случилото се му звъня и му казвам, че не се прави така. Не може полицаите пак да бият нашите хора, вината не е в нас. А той ми отвръща: "Недей ти да ми казваш какво да правя", добави шефът на фенклуба на "Левски".