Българският национален отбор замина за Азербайджан, където утре стартира участието си в квалификациите за Евро 2016. Срещата в Баку е от 19:00 часа българско време. С „лъвовете“ замина и шефът на БФС Борислав Михайлов, който на летището сподели очакванията си за мача.
 
„Тежък мач ни очаква, дано утре сме доволни след края. Те имат екзалтирана публика, която ще подкрепя горещо. Тази група е най-тежката и всяка една точка ще е важна. И затова равенството също влиза в сметките“, коментира Михайлов.
 
„Имаме проблеми, но се надявам момчетата да се справят. Всички трябва да имат настроение и самочувствие за победата. Загубата на капитана Ивелин Попов е много голям удар за нас. С неговото отсъствие стават двама основни състезатели, на които не можем да разчитаме, след като и Иван Иванов няма да може да играе“, добави шефът на БФС.
 
Както е известно, българските национали са в Група „Н“ на квалификациите за Евро 2016, където освен Азербайджан са още Хърватия, Новегия, Италия и Малта.
 
БЛИЦ припомня, че първите два отбора от всички групи и най-добрият трети тим се класират директно за финалите във Франция през 2016 година. Останалите осем отбора, завършили на трето място в групите си, ще играят баражи за последните четири места, които заедно с домакина Франция ще оформят общия брой участници на европейското първенство - 24.