Президентът на БФС Борислав Михайлов даде обширна пресконференция. На брифинга бяха обсъдени много теми - "черното тото", формата на "А" група, юношеското европейско първенство догодина, целите пред Любослав Пенев и националния отбор и други.

"Сигналът идва от две от момчетата, които казват на треньора в деня преди да заминем за Германия. На място треньорът реагира, изгонва единия от играчите, който не пътува с отбора. Аз заминах в деня на мача с Унгария, с мен беше и човекът по почтеността (Марио Костурков), който работи в БФС и е платен от УЕФА. Той остана там, аз се върнах. Момчетата не са притеснявани по време на мачовете и както виждате, това не излезе на бял свят, което значи, че колективът е добър. Той е снел показания от всички, които смята, че е редно и са предадени на прокуратурата. Подробности не мога да кажа, всичко е предадено там, където трябва. Момчетата са казали кой е опитал да ги манипулира ", заяви Борислав Михайлов.

"Спряхме правата на провинилите се, защото има досъдебно производство. Имаме го в наредбата. Когато има съмнение, докато се докажат, са със спрени права. Ако се докажат, наказанието е 18 месеца лишаване от права и 10 хиляди лева глоба", каза още Михайлов.

"Сами виждате, че някои от отборите, за които се говореше миналата година, благодарение на системата за лицензиране, а и това, че срещу тях имаше сигнали от УЕФА, вече са в аматьорския футбол. 90 процента от сигналите бяха за участие на тези три отбора (има предвид Пирин Гоце Делчев, Любимец и Нефтохимик). Това обаче са само сигнали, не доказателства. От УЕФА казват, че има странен поток на пари, но не казват кой залага, как залага и така", допълни още президентът на футболната ни централа.